Bed & Breakfast Symphony

 © 50+Computing, Sellingen

Wijngaard 'Symphony'

De romeinse soldaten in de in vroegere eeuwen hadden recht op 1 liter wijn per dag en dus moesten er overal in de Lage Landen wijngaarden aangelegd worden. In de 13e eeuw floreerden de wijngaarden: veel kloosters en kasteelheren bezaten hun eigen wijnen. In de 17e eeuw was er sprake van een afkoeling van het klimaat. Gedurende deze periode, die vaak als kleine ijstijd wordt aangeduid, verdween een groot deel van de  wijnbouw.


Sinds het warmer worden van de zomers en de nieuwe rassen is de wijnbouw weer terug in Nederland. Zo ook in Sellingen in o.a. de wijngaard 'Symphony'. De naam symphony betekent balans. Het in balans zijn is niet alleen belangrijk voor de mens en natuur, het beïnvloedt zeer zeker ook onze wijnen. Zoals het veranderen van dirigent invloed heeft op de muzi-kale prestaties, zo geeft ieder jaar nuanceverschillen aan de wijn.


Rondleiding wijngaard.

U kunt bij ons een rondleiding door de wijngaard krijgen. Tijdens de rondleiding vertellen wij u over verschillende wijnen en wat er zo al bij komt te kijken om een wijngaard aan te leggen, te onderhouden en hoe wijn wordt gemaakt.


Rondleiding wijngaard en wijnproeverij.

Voor groepen organiseren we rondleidingen door de wijngaard en laten we enkele wijnen proeven. Dit organiseren we voor groepen van minimaal tien personen.


Rondleiding wijngaard en natuurgebied.

Rondleiding door de wijngaard en aansluitend een rondwandeling door de rijke natuur van de ‘Holle Beetse’ en ‘Slangenborg’, afsluitend met het proeven van enkele wijnen. Natuurlijk hoort hier een stokbroodje bij.


Doet u mee?

Voor informatie over prijzen en aanmeldingen kunt u contact met ons opnemen. Zie onze contactpagina.Open: iedere zaterdag- en zondagmiddag. Voor door de week: bel  even voor een afspraak.

Fiets even bijladen? Bij ons doet u dat gratis.In onze wijngaard staan de volgende soorten:

Pinot noir. Pinot Noir is één van de oudste druiverassen en vindt volgens kenners zijn oorsprong in het Nijldal.

Pinot Gris: De Pinot Gris druif stamt af van de Pinot Noir en wordt ook Pinot Grigio, Grauburgunder of Ruländer genoemd.

Riesling. de Riesling druif is de grote druif van de wijnen van de Rijn en Moezel.

Solaris. De Solaris is een wit druivenras dat in 1975 ontwikkeld is door het Weinbauinstituut te Freiburg

Johanniter. De wijnen van de Johan-niter zijn sterk, fruitig en er zijn gelijkenissen met Riesling en Pinot Blanc.

De wijngaard Symphony