Bed & Breakfast Symphony

 © 50+Computing, Sellingen

Slangenborg Naaste omgeving

Holle Beetse

De blokhut ligt in het gebied van de “Holle Beetse” en “Slangenborg”.


De Holle Beetse maakte zo'n 10.000 jaar geleden deel uit van de oude meanders van de rivier de Eems. De Ruiten Aa stroomt nu nog door een van deze vroegere meanders. Dit wandelgebied is nu nog mooier dan het vroeger was. Door het aanleggen van vlonderbruggen door het laagste deel van de Holle Beetse is een wandeling door dit gebied tot een belevenis gemaakt.


U vindt in dit gebied o.a. de purperreiger, de wielewaal en de zwarte ooievaar. Ook kan een haas, konijn of ree uw pad kruisen.


In de nijheid ligt ook het natuurgebied ‘Ter Borg’. Dit natuurgebied heeft met 35 ha heideveld het grootste aaneengesloten heideveld van de provincie Groningen. U vindt hier drie monumentale boerderijen en een schaapskooi.


Ten zuiden van Sellingen, tussen Laude en Zuidveld ligt (tussen de Tange-esch bij de Slangenborgerweg, de Borgerschapenweg en het Ruiten-Aa kanaal) het natuurgebied ‘Slangenborg’. In dit gebied vindt u o.m. waterpartijen. Het gebied maakt onderdeel uit van de Ecologische Hoofdstructuur, en valt onder Staats-bosbeheer (SBB).


Vóór 1940 was het terrein woeste grond met heideveld en ven, waar de schapen uit het nabijgelegen ‘Ter Borg’ gemeenschappelijk graasden. Hiervan stamt de straatnaam 'Borger-schapenweg'.


In dit natuurgebied kunt u, wandelend door de natuur, veel klein wild vinden.

Symphony